Ademtherapie

Adem jij goed?
Ademen hoort eigenlijk vanzelf te gaan, we zijn er niet mee bezig, het is iets wat automatisch gaat. Het past zich vanzelf aan, aan hetgeen je aan het doen bent. Ben je aan het hardlopen, dan zal je adem hoger en korter zijn, maar zit je rustig op de bank met een kop koffie, dan is je ademhaling in principe rustig en laag. Maar wat, als dit niet meer vanzelf gaat?

Herken je jezelf in het verkeerd ademen?
Dan kan je last hebben van een benauwd gevoel, druk of pijn op de borst, het gevoel alsof er iets vastzit in je keel, hartkloppingen, duizelingen, tintelingen of gespannen spieren en hoofdpijn.
Deze klachten kunnen je ook angstig maken. Wat is er toch aan de hand? Misschien is er wel iets mis met mijn hart zijn vragen die ik veel hoor in de praktijk. Je gaat waarschijnlijk meer letten op je ademhaling, wat het vaak alleen maar erger maakt. Goed bedoelde tips als ademen in een zakje of ademhalingsoefeningen maken het er ook al niet beter op.

Wil je ook weer vrij kunnen ademen?
Ik help je graag bij het zoeken naar de oorzaak van jouw verstoorde ademhaling. Onder mijn begeleiding leer ik je welke manieren er zijn om je ademhaling beter te sturen en welke ademtechnieken het beste zijn voor jouw klachten, zodat jij weer vrij en onbezorgd kan ademen!