Slapen

Heb je problemen met slapen? Kom je moeilijk in slaap, word je vaak wakker in de nacht of word je te vroeg wakker? Misschien slaap je juist heel goed, maar word je niet uitgerust wakker? Ga niet bij de pakken neerzitten, er is wat aan te doen!

Ik ben sinds 2015 geschoold slaapoefentherapeut. In mijn eerdere werk als apothekersassistente zag ik al hoeveel slaapmedicatie er iedere dag weer over de toonbank ging. Maar hoe mooi zou het zijn om weer goed te slapen zonder (de nadelige bijwerkingen van) slaapmedicatie! Je voelt je overdag fitter, je bent positiever en kan je beter concentreren.

Slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische aanpak. Ik benader je klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. Dit betekent dat de dag voorafgaand aan de slaap invloed heeft op je slaap. Maar ook andersom, als je slecht slaapt heeft dat ook weer gevolgen voor de dag die volgt.

Er wordt regelmatig gevraagd naar de methode en onderbouwing van de slaaptherapie, voor de wetenschappelijke onderbouwing verwijs ik je graag naar https://www.slaapoefentherapie.nl/recente-evidence.

Ik help je met:

  • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen
  • Inzicht in hoe jouw klachten samenhangen met slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor jouw verstoorde slaappatroon.
  • Cognitief gedragsmatige therapie, gedachtentherapie die je weer positief of neutraal leert denken.
  • ACT therapie om meer rust in je hoofd en lijf te krijgen.
  • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “je leert adequater en rustiger om te gaan met de gevolgen van je slaapprobleem. Hierdoor wordt je stress verminderd en kom je uit de vicieuze cirkel van slecht slapen”.

Ik ben lid van het landelijk netwerk slaapoefentherapie en werk samen met de slaapcentra van het Deventer ziekenhuis en het ZGT .

Voor meer informatie over slaapoefentherapie, verwijs ik graag naar de website https://www.slaapoefentherapie.nl

Wil jij ook weer goed slapen, uitgerust wakker worden en met frisse energie de dag beginnen? Maak dan een afspraak!