Specialismen

Ademtherapie

Adem jij goed?
Ademen hoort eigenlijk vanzelf te gaan, we zijn er niet mee bezig, het is iets wat automatisch gaat. Het past zich vanzelf aan, aan hetgeen je aan het doen bent. Ben je aan het hardlopen, dan zal je adem hoger en korter zijn, maar zit je rustig op de bank met een kop koffie, dan is je ademhaling in principe rustig en laag. Maar wat, als dit niet meer vanzelf gaat?

Lees meer over ademtherapie

Lichamelijke klachten

Heb je klachten aan spieren of gewrichten?
Oefentherapie Cesar | Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die jou helpt om klachten te voorkomen, te verminderen en op te heffen. Klachten die ik veel behandel zijn rug-, nek en schouderpijn, maar ook hoofdpijn en migraine.

Lees meer over lichamelijke klachten

Slapen

Heb je problemen met slapen?
Kom je moeilijk in slaap, word je vaak wakker in de nacht of word je te vroeg wakker? Misschien slaap je juist heel goed, maar word je niet uitgerust wakker? Ga niet bij de pakken neerzitten, er is wat aan te doen!

Lees meer over slapen

Chronische pijn

Je hebt al maanden of langer last van pijn, er komt niets uit de onderzoeken en de arts weet het verder ook niet meer. Je wordt naar huis gestuurd met de boodschap: leer er maar mee leven. Dit soort verhalen hoor ik veel in de praktijk. Gelukkig is er wel degelijk iets aan te doen en kunnen we op veel vlakken invloed uitoefenen op jouw pijn. In mijn praktijk zie ik al jaren veel mensen met chronische pijn, ALK (aanhoudende lichamelijke klachten) en onbegrepen klachten.

Lees meer over chronische pijn

Stressklachten

Wie kent het niet? Een hoge werkdruk, drukte thuis of ingrijpende gebeurtenissen die moeilijk te verwerken zijn. In de onzekere en drukke tijd waarin we leven ervaren veel mensen dit. Wissel je stress niet voldoende af met ontspanning, dan kun je uit balans raken. Dit kan zelfs leiden tot een burn-out.

Lees meer over stressklachten